A Svájci–Magyar Program II. szakasz – pályaorientációs tanácsadói tevékenység

A Svájci–Magyar Program II. szakaszában a Szerencsi Szakképzési Centrum pályaorientációs tanácsadójaként a feladatellátás megkezdéseként egyeztetést kezdeményeztem a Centrum vezetésével.

Első lépésben telefonon felvettem a kapcsolatot Bukta Márta Főigazgató Asszonnyal és Rubi Zsoltné Kancellár Asszonnyal. Az egyeztetések során áttekintettük a programkomponens célkitűzéseit, pontosítottuk tanácsadói feladataimat, valamint feltérképeztük az együttműködés lehetséges szakmai kereteit.

A vezetőség meghívására 2026. február 25-én részt vettem az igazgatói értekezleten, ahol bemutatkoztam, mint a program pályaorientációs tanácsadója. Az értekezlet keretében ismertettem a program céljait, feladataimat és a tervezett szakmai irányokat, különös tekintettel a pályaorientációs tevékenységek hatékonyságának növelésére, az intézményi együttműködés erősítésére, valamint a vállalati kapcsolatok fejlesztésére.

Az igazgatókkal közösen egyeztettük a jövőbeni feladatokat, valamint a program megvalósításának intézményi szintű lehetőségeit. A megbeszélés megalapozta a további szakmai együttműködést és a pályaorientációs tevékenységek összehangolt fejlesztését a Centrum intézményeiben.